#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

09.10.2024 15:01

Dagboek van een stagiaire


Door Manon Bruggink


In juni ben ik begonnen met mijn opleiding en werkzaamheden als doktersassistente bij Medi-Mere Poort. Hiervoor was ik horecamanager.
Ik heb een prachtige dochter van twee jaar oud, en merkte dat ik in de horeca het ‘gewone’ ritme miste. Daarom ging ik op zoek naar iets nieuws.

Als je bij Medi-Mere begint, krijg je eerst drie weken interne begeleiding over hoe de werkwijze is. Je leert patiënten in- en uitschrijven, post verwerken, maar vooral ook waarom bepaalde dingen hier anders gedaan worden dan bij andere huisartsenpraktijken. Hier hebben we bijvoorbeeld een apart communicatiecentrum waar gemiddeld per dag 8 tot 10 doktersassistenten en één coördinerend regie-arts de telefoon beantwoorden van alle Medi-Mere praktijken.
Dit doen we om de druk van de balie te halen bij alle praktijken, zodat er meer tijd over blijft voor andere werkzaamheden.
En uiteraard om meer tijd en oog te hebben voor patiënten.

Het communicatiecentrum leek mij een chaotische ruimte vol dames die patiënten aan het bellen en helpen zijn. Ik heb zelf ook meegedraaid om te zien hoe het was, en dit bleek compleet niet het geval. Het is een goed georganiseerde ruimte. Ik vond het erg indrukwekkend!

Na drie weken ging ik in de praktijk aan de slag. Momenteel zit ik achter de balie en verwerk ik patiëntgegevens en help ik patiënten aan de balie.
Ondanks dat ik niet alle vragen kan beantwoorden, leer ik al doende ontzettend veel. Ook merk ik, ondanks een blanco verleden in de zorg,
dat ik steeds meer dingen aan elkaar kan koppelen.

Binnenkort ga ik twee dagen op het communicatiecentrum werken. Daar ga ik leren hoe bepaalde telefonische richtlijnen werken
en hoe je de patiënt zo goed mogelijk kunt helpen met zijn of haar klachten. Zodat de juiste zorg op de juiste plek komt.

Na die periode kom ik weer op de werkvloer, zodat ik ook de behandelkamer ga leren. Er is veel te doen en te leren voor een stagiaire.
Ondanks dat het veel is en soms een klein beetje overweldigend, heb ik er veel zin in. Ik ben echt een mensenmens en wil graag iedereen helpen, dus mijn gevoel zegt mij dat ik hier goed zit.

Ik ben erg blij en dankbaar dat Medi-Mere mij deze kans geeft om mij om te scholen en straks als doktersassistente te kunnen werken.
Denk jij er ook over om te switchen, kom in contact met ons en kijk hier naar de mogelijkheden. En geloof mij, die zijn er genoeg binnen Medi-Mere!

Manon Bruggink, stagiaire doktersassistente bij Medi-Mere
 


Terug naar het overzicht
Inschrijven Afspraak maken Online hulp