Telefoon overdag: 036 532 99 88
Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
Print Stuur door Klein - Normaal - Groot
Het "corona-stof" zakt langzaam.
Heel langzaam zien we dat het corona-stof zakt en wordt de huisartsenzorg weer wat zichtbaar. Tijd om samen na te gaan hoe we de reguliere huisartsenzorg weer langzaam kunnen oppakken. Dit moet voorzichtig en gedoseerd, het stof mag namelijk niet opstuiven. Wij hebben uw medewerking heel hard nodig. Ook voorzichtig en gedoseerd om de veiligheid van onze patiënten en ?mijn? mensen te kunnen waarborgen op het moment dat zij de praktijk binnen komen en de spoed- en urgente zorg wordt geleverd. Om deze veiligheid te kunnen bieden, nemen we een aantal maatregelen die de komende dagen zullen ingaan. Graag wil ik dit met u delen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 1. De ingang zal beperkt open gaan en aan u zal gevraagd worden of u last heeft van luchtwegklachten.2. Onze assistente zal zorgvuldig de klacht telefonisch uitvragen en indien nodig direct overleg plegen met onze regiearts.3. Bij luchtwegklachten wordt u nog steeds verwezen naar GC Parkwijk of GC Oost.4. U mag slechts alleen binnen komen, indien nodig met maximaal ??n begeleider.5. Kom niet te vroeg op uw afspraak, anders moet u buiten wachten.6. We gaan zoveel mogelijk met de lift omhoog en met de trap naar beneden.7. De balie is voorzien van plexiglas.8. Bij de wachtkamer komt een mogelijkheid om de handen te desinfecteren.9. Bij de wachtkamer liggen desinfectiedoekjes om de leuningen schoon te maken.10. Er zijn slechts een paar stoelen beschikbaar in de wachtkamer.11. Afhankelijk van de locatie: maximaal 3-5 personen in de wachtkamer.12. Daar waar mogelijk hebben we ??nrichtingsverkeer gerealiseerd.13. We geven geen handen.14. De arts geeft aan hoe u naar de spreekkamer kunt gaan.15. De arts draagt indien nodig persoonlijke beschermingsmiddelen.16. In de spreekkamer zit u op minimaal 1,5 meter afstand, gemarkeerd door een sticker op de vloer.17. U verlaat het pand indien mogelijk via een andere route dan u gewend bent.18. Spoedklachten worden altijd behandeld.19. Urgente klachten, klachten die niet kunnen wachten, kunnen op het spreekuur komen.20. Niet urgente klachten worden zoveel mogelijk telefonisch of per email behandeld. Dit lijstje opsommend realiseer ik me nogmaals hoezeer de wereld op zijn kop staat en dat het huisartsenvak nu moet worden uitgevoerd op een manier waarvoor ik nimmer gekozen heb.Niet alleen voor mij, maar voor iedereen is zijn/haar situatie drastisch veranderd.Ik wens jullie daarom allen veel sterkte in deze bizarre wereld. Dank voor de medewerking. Hou vol, be safe en let op elkaar! Han van de Steeg
Heel langzaam zien we dat het corona-stof zakt en wordt de huisartsenzorg weer wat zichtbaar.
Tijd om samen na te gaan hoe we de reguliere huisartsenzorg weer langzaam kunnen oppakken. Dit moet voorzichtig en gedoseerd, het stof mag namelijk niet opstuiven. Wij hebben uw medewerking heel hard nodig.
Ook voorzichtig en gedoseerd om de veiligheid van onze pati?nten en ?mijn? mensen te kunnen waarborgen op het moment dat zij de praktijk binnen komen en de spoed- en urgente zorg wordt geleverd.
Om deze veiligheid te kunnen bieden, nemen we een aantal maatregelen die de komende dagen zullen ingaan. Graag wil ik dit met u delen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
1. De ingang zal beperkt open gaan en aan u zal gevraagd worden of u last heeft van luchtwegklachten.
2. Onze assistente zal zorgvuldig de klacht telefonisch uitvragen en indien nodig direct overleg plegen met onze regiearts.
3. Bij luchtwegklachten wordt u nog steeds verwezen naar GC Parkwijk of GC Oost.
4. U mag slechts alleen binnen komen, indien nodig met maximaal ??n begeleider.
5. Kom niet te vroeg op uw afspraak, anders moet u buiten wachten.
6. We gaan zoveel mogelijk met de lift omhoog en met de trap naar beneden.
7. De balie is voorzien van plexiglas.
8. Bij de wachtkamer komt een mogelijkheid om de handen te desinfecteren.
9. Bij de wachtkamer liggen desinfectiedoekjes om de leuningen schoon te maken.
10. Er zijn slechts een paar stoelen beschikbaar in de wachtkamer.
11. Afhankelijk van de locatie: maximaal 3-5 personen in de wachtkamer.
12. Daar waar mogelijk hebben we ??nrichtingsverkeer gerealiseerd.
13. We geven geen handen.
14. De arts geeft aan hoe u naar de spreekkamer kunt gaan.
15. De arts draagt indien nodig persoonlijke beschermingsmiddelen.
16. In de spreekkamer zit u op minimaal 1,5 meter afstand, gemarkeerd door een sticker op de vloer.
17. U verlaat het pand indien mogelijk via een andere route dan u gewend bent.
18. Spoedklachten worden altijd behandeld.
19. Urgente klachten, klachten die niet kunnen wachten, kunnen op het spreekuur komen.
20. Niet urgente klachten worden zoveel mogelijk telefonisch of per email behandeld.
Dit lijstje opsommend realiseer ik me nogmaals hoezeer de wereld op zijn kop staat en dat het huisartsenvak nu moet worden uitgevoerd op een manier waarvoor ik nimmer gekozen heb.
Niet alleen voor mij, maar voor iedereen is zijn/haar situatie drastisch veranderd.
Ik wens jullie daarom allen veel sterkte in deze bizarre wereld.
Dank voor de medewerking.
Hou vol, be safe en let op elkaar!
Han van de Steeg
Terug naar het overzicht