#
×
Bij spoed overdag: 036 549 00 00
phone_icon

Telefoon overdag: 036 532 99 88

phone_icon

Telefoon avond/weekend: 0900 203 0 203 (HAP)

phone_icon

Bij spoed overdag: 036 549 00 00

18.07.2024 09:33

Kijk mee in het Communicatiecentrum van Medi-Mere





Geschreven door dokterassistente Stephany

Het is maandagochtend 8:00 en ik krijg mijn eerste telefoontje binnen. “Goedemorgen, ik heb…. “ begint de patient bezorgd te vertellen. “Ik moet u even onderbreken. Heeft u voor mij uw naam en geboortedatum?”. Wellicht vindt u het als patient vervelend dat wij u onderbreken tijdens uw verhaal. Toch doen wij dit juist om u te helpen. Zo komt de informatie in uw dossier terecht en kunnen we meteen met u meekijken.
U mag best weten, wij hebben binnen de praktijk 26000 patiënten ingeschreven staan. Zonder patiëntgegevens zoals naam en geboortedatum kunnen wij uw verhaal niet in uw dossier verwerken en uw geschiedenis inzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eerdere diagnoses en voorgeschreven medicijnen.
Zo, de eerste checks zijn gedaan en nu kan ik gaan luisteren, noteren en beginnen met de triage.
Triage zorgt er voor dat u als patiënt de juiste zorg krijgt, op het juiste moment en bij de juiste hulpverlener.
 

Wat veel mensen niet weten is dat dit eerste deel van het telefoongesprek meteen een belangrijk onderdeel is van onze triage. Stel dat ik met spoed een ambulance moet sturen dan moet ik wel weten of uw adres nog steeds klopt. Anders staat de ambulance bij uw oude adres en dat is natuurlijk geen wenselijke situatie. Daarom helpt u ons door aan het begin van het gesprek meteen uw naam en geboortedatum te geven. Zo kunnen wij uw medische gegevens erbij pakken.
Dan start de triage. De triage bestaat uit een aantal gestructureerde vragen waardoor wij de ernst van de situatie kunnen inschatten en de daarbij horende actie kunnen ondernemen. Dit doen wij door een zogenoemde urgentiebepaling. Een patiënt die hevig benauwd is krijgt een andere, hogere urgentie dan bijvoorbeeld de patiënt die een wrat heeft. Ook proberen wij te achterhalen wat uw hulpvraag is. De ene patiënt belt voor advies of een uitslag terwijl een ander bezorgd is en graag naar de dokter wil.
Onze gesprekken zijn erg gevarieerd en dat maakt het werken op ons communicatiecentrum juist zo leuk en interessant!
 

Wanneer u belt hoort u soms dat er nog veel wachtenden voor u zijn. Zoals bijvoorbeeld op de maandagochtend, ons drukste moment van de week. Weet dat wij achter de schermen met minimaal 7 (en op drukke dagen 11) doktersassistentes en 1 regie-arts voor u klaar staan, en wel 400 telefoontjes binnenkrijgen op een dag. Zo lukt het ons om de gemiddelde wachttijd onder de 5 minuten te houden. Stiekem zijn we hier dan ook erg trots op. 

 


Terug naar het overzicht
CloudZorg Nieuws Online hulp